Artister

ÅBYARENA 4 JULI 2020

ARTISTER

JACKSON MICHELSON (US)Jackson Michelson håller just nu på att erövra countryvärlden. Han ligger på Spotifys Hot Countrylista och hans senaste singel Stay Over har hyllats stort i amerikansk countrypress. Han jämförs med storheter som Blake SheltonBrad Paisley och Chris Young. Vi är oerhört stolta att Jackson Michelson väljer att lägga sitt första och enda Sverige besök på West Coast Country Festival 2020!


JOHN LINDBERG TRIOJLT är ett av de hårdast turnerande banden i Sverige. Med fyra album som placerat sig top 5 på albumlistan har de besökt nästintill varenda rockscen i vårt avlånga land och vart än de lirar följer succérubriker. 


JLTs signum är fart, ös, party och en hög musikalisk nivå! Deras låtar har streamats miljontals gånger på Spotify och vi garanterar att det kommer bli ett dj*la röj på Åby Arena när JLT intar WCCFs scen.


JAY SMITHJay Smiths meriter talar sitt tydliga språk med vinst i Idol, hyllade plattor och låtar som streamats miljontals gånger på Spotify. Hans senaste album Young Guns har hyllats stort och Jay Smith är som gjord för att spela Country!


Vi är oerhört stolta att kunna erbjuda er fans Jay Smith & His SCR Band under WCCF 2020. Vi garanterar er att ni inte vill missa denna stjärna äntra WCCFs scen!

DON REDMONUnder 2019 släppte Don Redmon sitt senaste album Embraced och med låtar så som Saturday Night, Coffee and a Donut samt Joce City har han etablerat sig som en av Sveriges främsta countryartister, det är nog ingen som skulle argumentera emot att Don Redmon är Sveriges countrykung nummer 1.


Missa inte chansen att uppleva Don Redmon under WCCF den 4:e juli 2020!

WHITNEY ROSE (CA)Med en känslosam, kaxig och ärlig Honky Tonky kommer Whitney Rose som jämförts med storheter som Official Patsy Cline och Rosanne Cash få hela Åby Arena att gunga. Hennes senaste album Rule 62 har hyllats enormt och ryktet gör gällande att hon arbetar på ett nytt album! 

Så här låter hyllningskörerna


"A SULTRY COUNTRY CLASSICIST WITH A TREMBLE IN HER VOICE, WHITNEY ROSE IS PARTIAL TO THE MAGISTERIAL GESTURES OF THE 1950S AND 1960S." - The New York Times


"PLAYFULLY CROONS THROUGH TALES OF LOVE AND MISCHIEF WITH GIRLISH BREATH AND DEVILISH TWANG." - Rolling Stone Magazine


"SULTRY, DYNAMIC, SPICY IN THE WAY IT SLIDES BETWEEN STYLES YET CONTINUES FORWARD COHESIVELY, HEARTBREAKER OF THE YEAR IS QUITE THE EXHIBITION OF WHITNEY’S TALENTS."-  Saving Country Music


Whitney Rose är van att spela i Sverige och gjorde en hyllad spelning på Pustervik förra sommaren som gav mersmak! Så missa inte nu chansen att se detta musikaliska geni under WCCF den 4:e juli!

HALM


HALM har turnerat hela skandinavien de senaste åren och hyllningarna följer dom vart dom än spelar. Deras senaste album Second Skin har hyllats stort och vi garanterar er att ni inte vill missa chansen att se dessa begåvade musiker äntra scenen på Åby Arena!


SENTIMENT FALLS


Efter deras gig på WCCF 2019 har det varit många starka röster från er fans att de ska återvända till Åby Arena... Vi talar givetvis om Country SM vinnarna 2019 Sentiment Falls!


Bandet från Skåne och Göteborg är på väg att slå igenom på allvar. Efter sina segrar i Country SM 2018 och 2019 (pop/rock) har de vunnit många countryhjärtan och det väntar garanterat stora saker vid horisonten för detta svenska band som jämförs med inga mindre än Lady Antebellum.


Ryktet gör gällande att en ny EP är på gång och vi är övertygade om att dom kommer leverera en ny episk countrykonsert!

COUSIN HATFIELD (NL)WCCF är stolta över att kunna presentera att för andra året i rad så kommer det ett band från Nederländerna. Inga mindre än Cousin Hatfield!

Bandet som gått från klarhet till klarhet och turnerat genom stora delar av Europa spelar en medryckande country som garanterat kommer få publiken att ryckas med i en spontan linedance.

Missa inte dessa up and coming countrystjärnor från Nederländerna!

DUNDERHEADDetta band från Göteborg är ett av Europas absolut starkaste akter inom bluegrass med en vinst och en andra plats i European World of Bluegrass samt turnéer i Scandinavien, Europa och USA.

Dunderhead spelar in fartfylld och personlig bluegrass där texterna träffar rakt i hjärtat. Vi garanterar er att ni inte vill missa dessa bluegrass stjärnor under WCCF!

DRA EN BANJOMan kan inte säga annat än att deras spelning på WCCF 2019 var en stor succé. Folk dansade så Åby Arena gungade och svetten flög. Efter succén med låtarna A Simple Life och Through the valley säger ryktet att Dra en banjo kommer släppa ny musik under våren. Så missa inte chansen att se Dra en Banjo spela banjorock under WCCF den 4:e juli!

ZOEE (AUS)Zoes som ursprungligen kommer från Australien men numera befinner sig i Skottland levererar en stillren och välproducerad Country Pop som kommer fånga många nya fans.


Förutom countrymusiken har hon spelat in musik till film och lovorden från de brittiska öarna haglar tätt. 


Vi garanterar er att ni inte vill missa denna framtida countrystjärna!

BELINDA CHARLENEBelinda med bas i Varberg har tagit countrysverige med storm och hennes fan-base växer för varje dag som går! Med en classic country och en scennärvaro som få slår är det bara en tidsfråga innan Belinda Charlene slår sig in hos den breda publiken. Missa inte chansen att se denna blivande Country Drottning inta WCCFs scen den 4:e juli!

LINUS ZANDER


Linus Zander som gått från klarhet till klarhet de senaste åren krönte förra året med en vinst i Country SMs Rock-A-Billy kategori. Han spelar in klassisk Rock-A-Billy som är sväning, medryckande och extremt dansvänlig. Så på med dansskorna och kom till WCCF den 3:e juli för att smygstarta West Coast Country Festival 2020!

ETHAN WAREthan spelar en personlig och ärlig outlaw som träffar rakt i hjärtat. Han har precis släpp nytt material på Spotify och hyllningarna haglar över denna västkust outlaw.

Copyright © All Rights Reserved